úterý 19. ledna 2010

Dva tydny za mnou....

To zni jak kdybych to nejak nelichotive odpocitavala, ale prave naopak.... Pondeli a utery za mnou, to je pozitivni, protoze tyhle dva dny si pravidelne maknu vic nez obvykle :) Ale i presto jsem tu nadmiru spokojena a verim, ze vse funguje jak ma...
Zacnu nedeli, ta byla vice nez odpocinkova a to ja rada ...Odpoledne me holky vyzvali at si jdu s nima hrat, souhlasila jsem a tak jsem nemohla nic namitat, kdyz jsem mela na ksichte asi tunu barvicek, ktery sly dolu po hodine drhnuti.... Az teda na vecer, kdyz uz jsem byla znovu skoro v risi spanku, nase Suus uklouzla v koupelne a udelala si neco s rukou, nastesti jsem u toho nebyla ja, ale rodice, vzali ji radsi na pohotovsot, ale nastesti ok, tak jen druhy den nesla do skoly a myslim, ze trosku simulovala :) No kazdopadne pondelni pradlo i zehleni jsem zvladla, vsichni jsou spokojeni, zijou, nikdo neno hladovy, tak si muzu gratulovat.
Jsme tu komplet bez snehu a ledu, takze byl cas vytasit kolo! Takze do skoly s Julii na kole, nakoupit na kole, pro Julii na kole, se Suus na waterpolo na kole, yes I like it ;) Cekalo me par klasickych domacich praci, ale i to je ok, tim vas tu nebudu zatezovat, ale abyste si nemysleli, ze se flakam :P
Preskocime formality, od posledniho zapisku se toho zase tolik nedelo. Premyslim spis nad odlisnostma, zajimavostma, abnormalitama.... Vcera jsem byla vyzvednou Jul u kamaradky vedle v ulici, kde si po skole sli hrat. Otevrel mi tatinek, hned me vyzval dovnitr, boty se tu vubec nesundavaji, ani mokre ci spinave, a odeslal me do pokoje pro Jul, zajimave videt i jiny domy, je to tu hodne odlisne od ceskych a hodne podobne si jsou mezi sebou... Vetsinou prudke uzke schodiste do pokoju, podkrovi... Divny slapat jim v botach, v kterych chodim vencit sama do ted bahnityho parku, po koberci... Ale co, proti gustu.. :D V botach se bezne chodi i u nas v dome... Dale kazde kolo ma maly zamek pod sedlem takovy kulatu na klic, pozdeji vyfotim, ale jeslikoz jsou tu kradeze vice nez caste, je potreba mit i vetsi "LOCK". Jidlo a potraviny jsou celkem podobny, je tu v podstate sit Albert a Lidl (is cheap:D), ale maji tu o mnohem vice polotovaru a predem pripravenych potravin, z toho se da usoudit, ze moc nevari, spis ohrivaji.
Rana tu byvaji hodne hodne mlhava, mrholeni je tu bezne... Jsou zvykli. Tak i ja si zvykam. Slunce jsem nevidela uz par dni. Za to racku tu kdaka cim dal vic, zvlastni skreky. Vcera rano jsem sla vyvencit Sama, v kapuci, stazeny mastny vlasy, hruza... A na ulici me bezduvodne popral velice sympaticky mladik "Good morning"... Tady je to celkem normalni, jen ja jsem z toho porad vypleskla :D Taky me oslovil pan v parku, ze pry odkud jsem, ze nevypadam zdejsi a tipoval Polish, tak nebyl daleko, pan byl zrejme sectelej a tady je to normalni - multikulturni.
Uvedomila jsem si, ze jsem tu zatim poznala vice cizincu, nez mistnich holandanu... To asi vypovida o vsem. Za tyden mi zacne kurz holandstiny, tak se tesim.
Jak rikam, nothing special for today.

So goede nacht :-* L.

8 komentářů:

  1. " Lidl (is cheap:D)" :D:D:D

    Kapuca, sportovni bunda, mastny vlasy.. a sexy cizinek v elegantne lezerni a streetove mode pozdravi Lucii! :D Huste.. Melas puncosky? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Barb, Ke sportovni bunde? Neeee :D a chlapi se tu oblikaji jak do kabatu, tak i do sportovnejsiho, ale nikdy tomu nechybi styl, nebo jak to nazvat.... Holt, davaji si zalezet. Pozdravil me asi proto, ze poznal, ze nejsem zdejsi a bylo mu me lito :D nee, vypadal mile :)

    OdpovědětVymazat
  3. vim, ze pozdravil..napsano popral? :)nebo spatne ctu :)?? Kdyby te popral..tak to bych koukala :) Stale poznavam podobna fakta jak za oceanem(kdyz se porad budu opakovat),ale pripada mi to fascinujici.jak je to vsude jinde podobny,jen ne tady..??? Vzdy to zminim..:)Tak si zvyknete..ted konkretne u toho zdraveni a davani se do reci..klasika..a to venceni psu si tez zive vybavuju, zpocatku jsem myslela,ze bych se tam tim mohla zivit..ale Jena a Kokac mi to rozmluvili..skoda..tak jsem jen popisovala hovna, co jsem nasla pred domem od psich milacku..:)) Takze Luci, pekne uklizej..jasny?:) To je hezky,jak pekne pracujes..a co jsi varila..nebo co mas jeste v planu? Co suroviny? Monika (Australie) si nechava posilat i nektere suroviny z Cech..ty si s tamejsim sortimentem vystacis? Jinak ja mam problemy s rodici,takze bude special schuzka,tak jsem zvedava..snad me neuslapou..bude to ve velkem...mozna i s vych.poradcem,ale ja se nedam! Ty se taky nedej a se vsim se poper..

    OdpovědětVymazat
  4. kamarade.... levny albert nebo lidl.. to by se libilo Radunce :) .. uz jsem ji to rikala, tak je rada, ze nakupujes levne.... :) moc neutracej, at si taky neco dovezes domu....Holandan pozdravil, takze priste rande .. jasne??? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mac, suroviny jsou tu pomerne podobny, ale je tu HODNE polotovaru, uz jsem to asi zminovala, takze vsechny omacky na ktery si vzpomenes jsou v prasku a hodne se to tu vyuziva....
    Any Radunku, ze moc zdravim!!! Uz se tesim na dalsi pozdravy mistnich cizincu, prave jsem asi byla pozvana na narozeniny jednoho portugalce v unoru :) Jeee....
    Snazim se moc neutracet no, ale nekupte si to tu ... :D

    OdpovědětVymazat
  6. Maciii:

    ja rikam, na penize nehled..hlavne si to uzivej a kupuj..co chces :) Dokud muzes:)

    OdpovědětVymazat
  7. Nie ze si ASI bola pozvana na narodeniny jedneho portugalce, ale URCITE si bola pozvana... 19.februara... zapis si to do agendy :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Hej Lucia, ty ma citas! :)))) NICE :)

    OdpovědětVymazat