neděle 31. ledna 2010

Shopping fever maybe? Oh shit, yes!

Zdravicko, mi cesti pratele...
Nedelni podvecer me nuti se zamyslet, prestoze mam pocit, ze nemusim nic resit. No, co se tyka tohoto blogu, porad je spise informacni pro me drahe kamarady. Asi bych to casem chtela zmenit, nechci to vest striktne jako denik, ale taky to nekam smerovat, ted ale jeste stale cerstve novinky z meho soucasneho zivota, nebojte.
Me pracovni dny byli spise pohodove. Vlastne uplne pohodove. Streda i patek v podstate volno. A vyvencit psa, no reknete, co je to za praci...
Ve stredu jsem tu poznala hradecaka, svet je malej, dokonalej. Einstein bude zrejme patrit stredecnim vecerum, ale uvidime, tuto stredu mi totiz zacina intenzivni kurz holandstiny, od 19:00 do 22:00, jsem zvedava na sebe, na prostredi, na lidi... A taky na to, jak najdu cestu, protoze se mi uz nekolikrat potvrdilo, ze se mam ohledne map a realnych ulic jeste hodne co ucit... Ale snazim se. Treba dneska v centru jsem si nechala kolo v male ulicce a pak jsem ho hledala asi 20 minut... Ale nasla :D
Patek byl necekane klidny, doma u notebooku, protoze uz mi konecne prisel! Je to on, LENOVO... Happy. Zkoukla jsem film MILK, Harvey Milk. Libilo. Sean je dobrej. V noci na sobotu nam zase napadl poprasek bileho svinstva, jak pravi Nohavica, ale den byl krasne slunecnej. Vzala jsem fotak a razila najit dalsi zajimavy mista. K memu udivu jsem hned napoprve trefila k domu, kde se narodil Rembrandt. Puvodni dum to sice neni, ale je to totozne misto, krasa, dychlo to na me, za domem mlyn, most, kanal. Vzila jsem se na chvilku do doby pred 400 lety :) Zpet jsem to vzala pres shopping street a bylo to. Leiden a financni prostredky mi daly dalsi rozmer nakupovani, jestli mi rozumite, jednoduse me to chytlo. Taky me chytla bijuterie, nakoupila jsem si nausnice, nahrdelnicek, slovnik nl/sk, protoze byl levny a tshechisch nemely a dale pozor, stetce, olejovky, platenko, tuzky a nacrtnik za bezkonkurencni ceny... Tak me treba konecne brzo polibi tak upenlive ocekavana muza :) No a ty hodinky... Jako by na me cekaly do posledni chvile, z puvodnich 22 E za pouhe 2 E!!! Uz jsem je okukovala, kdyz byly za 8, ale pockaly na me, posledni. 2 Eura, I cant believe!!!! A ze ja na hodinky moc nejsem...
A prisel vecer. K Luci na perfektni veceri, trochu jsem bloudila, ale dorazila jsem, poznala cesku z Hustopece (TERI!) a jejiho Dutch boyfriend, bylo vtipny od nej slyset naznaky ceskych slov, hlavne "ř".
Proklabosili jsme se az pres pulnoc a bylo na case vyrazit do viru, vyrazilo se jeste neco dalsiho, ale to tu nebudeme rozebirat. MAS Y MAS. A tlaceniceee... No a jak to tak chodi na diskotekach, jakoze tady to chodi opravdu easy..... Poznalo se, seznamilo, zatancilo, pozvalo......... Ale tentokrat jsem v nejlepsim (stejne uz byla zaviracka) odesla a dobre jsem udelala, yes. Nebo spis normalne na ferovku jsem se vyparila, prestoze vse fungovalo se vsema lepe nez dobre... Jeste ted mam z toho takovej povznesujici pocit :)))) Kazdopadne je fajn poznat i mistni Holandani, ne jen Ekvadorce :D Co to bude priste? ;)
No a dnesni den ve znameni tradicniho relaxu, prochazky, kdy mi dosla baterka ve fotaku :(, lenoseni a neodpustila jsem si projit v nedelnim klidu par obchodu. Ulovek? Hrnicek, ze kteryho prave srkam grun thee :)
L.*

4 komentáře:

  1. Hustopeče, Hustopeče, Hustopeče....HUSTOPEČE!!! už to mám :)
    Paráda!
    Když jseš u toho nakupování, nezapomeň, že tvá kamarádka Terezka má slabůstku pro laky na nehty ;)Jeden exotický kousek z Holandska by se v její sbírce velice vyjímal! :)
    Jinak ohromně moc děkuju za pohled!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Mam stary rezavy kolo s mekkyma gumama, ale to nejaky novy by se do zdejsi atmosfery snad ani nehodilo, i kdyz tady se kradou vsechny kola... A mega zamek, retez s kladkou :) Kolo je bilo zrezively, znacky PEUGEOT :D
    Ter, jsem rada, ze dosel konecneee.... A nejaka ta exotika te ode me rozhodne ceka :D neboooj :D jen vyckej ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Maciii

    s tim lakem..ted jsem se odvazala..a koupila si ted jeden cerveny :)takze faaaajn..to nakupovani naprosto chapu :) jen tak dal!!a je dobre, ze v Holandsku je to taky ok..

    OdpovědětVymazat